Woning kopen Balkbrug

Snel een woning kopen in Balkbrug? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de buurt bestaan er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Balkbrug, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsBalkbrug
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Balkbrug april 2024

In het overzicht hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen extra details als energielabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen die te koop staan in Nieuwleusen, Punthorst, Drogteropslagen, Dedemsvaart en Brucht.

woning-te-koop-balkbrug

Appartement kopen in Balkbrug

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas & 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis Balkbrug

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2670 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Balkbrug is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh stroom + 1230 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Balkbrug

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh stroom + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4030 elektra (kWh) & 1820 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Balkbrug

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Balkbrug zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Balkbrug

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Balkbrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Balkbrug geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.000. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Balkbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Balkbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Balkbrug

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Balkbrug en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Balkbrug kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woningen. De verdeling is als volgt: 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Balkbrug. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Balkbrug?

Een woning in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 aan gas en 2070 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 m3 gas en 4030 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Balkbrug passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Balkbrug?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 gezinnen. Dit zijn 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Balkbrug?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Balkbrug plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7707.

Plaats een reactie