Woning kopen Drogteropslagen

Plannen om een woning te kopen in Drogteropslagen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. Op korte afstand vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 10.460 huizen (73,9% koop, 25,9% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €390.775. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Drogteropslagen, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is een mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.775.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, scholen, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsDrogteropslagen
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Drogteropslagen april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Balkbrug, Nieuwleusen, Dedemsvaart, Brucht en Bruchterveld.

woning-te-koop-drogteropslagen

Eigen appartement kopen in Drogteropslagen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1110 m3 gas en daarbij 2290 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Drogteropslagen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 & 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en tevens 2240 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Drogteropslagen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2300 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Drogteropslagen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2950 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Drogteropslagen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Drogteropslagen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Drogteropslagen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Drogteropslagen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Drogteropslagen geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.600. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Drogteropslagen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drogteropslagen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Drogteropslagen

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Drogteropslagen en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Drogteropslagen kopen?

In de hele gemeente De Wolden zijn er ruim 10.460 huizen. Hierbij spreken we van 8.994 (73,9%) koophuizen en 1.466 (25,9%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 168 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €279.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €390.775. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Drogteropslagen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Drogteropslagen?

Een huishouden in De Wolden gebruikt gemiddeld 1600 kuub aardgas en 3140 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1110 kuub aardgas en 2290 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3800 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Drogteropslagen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Drogteropslagen?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.330 personen in 10.201 verschillende gezinnen. Er wonen 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 families zonder kinderen en 3.588 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Drogteropslagen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Drogteropslagen laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dewolden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7705.

Plaats een reactie