Woning kopen Punthorst

Een woning kopen in Punthorst? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de regio vind je diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens tref je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 5.988 huizen (77,4% koop, 22,4% huurhuizen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €337.504. Op Woningassistent.nl tonen wij het laatste woningaanbod in Punthorst, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €269.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.504.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteStaphorst
PlaatsPunthorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)17.145
Aantal huishoudens5.962
Aantal huishoudens met kinderen2.812
Gemiddelde huishoudensgrootte2,86
Aantal woningen5.988
Aantal koopwoningen5.040
Aantal huurwoningen948
Gemiddelde woonoppervlakte213 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.504
Gemiddeld gasverbruik1620 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Punthorst april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Vilsteren, Arriën, Nieuwleusen, Balkbrug en Drogteropslagen.

woning-te-koop-punthorst

Appartement kopen in Punthorst

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1360 m3 gas + 2870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Punthorst

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 – 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2690 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Punthorst is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2810 kWh stroom & 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Punthorst

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 kWh stroom & 1550 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4050 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Punthorst

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Punthorst Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van woningwaarde, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Punthorst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Punthorst en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Punthorst geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.100. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Punthorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Punthorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Punthorst

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Punthorst en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Punthorst kopen?

In de gemeente Staphorst zijn er 5.988 woonobjecten. Het gaat daarbij om 5.040 (77,4%) koophuizen en 948 (22,4%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 213 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €269.000 en de gem. verkoopprijs is €337.504. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Punthorst. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Punthorst?

Een woonobject in Staphorst gebruikt gemiddeld 1620 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1360 kuub aardgas en 2870 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1980 kuub aardgas en 4050 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Punthorst passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Punthorst?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 17.145 inwoners in 5.962 verschillende gezinnen. Er wonen 1.458 eenpersoonshuishoudens, 1.692 huishoudens zonder kinderen en 2.812 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,86 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Punthorst?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Punthorst laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.staphorst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7715.

Plaats een reactie