Woning kopen Dedemsvaart

Plannen om een woning te kopen in Dedemsvaart? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Dedemsvaart, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.203.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsDedemsvaart
Postcode7701
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Dedemsvaart april 2024

Hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Drogteropslagen, Balkbrug, Brucht, Bruchterveld & Kloosterhaar.

woning-te-koop-dedemsvaart

Aanbod appartement kopen in Dedemsvaart

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Dedemsvaart

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Dedemsvaart is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 – 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Dedemsvaart

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh stroom + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Dedemsvaart

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Dedemsvaart Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Dedemsvaart

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Dedemsvaart en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Dedemsvaart geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.050. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Dedemsvaart.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dedemsvaart. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Dedemsvaart

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Dedemsvaart en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Dedemsvaart kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg registreren wij 25.177 woningen. Je vindt hier circa 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.203. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dedemsvaart. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Dedemsvaart?

Een woning in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 kuub gas en 3170 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1820 m3 aan gas en 4030 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Dedemsvaart passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Dedemsvaart?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 60.948 inwoners die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende gezinnen. Er wonen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Dedemsvaart?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Dedemsvaart zetten. Informeer bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7700, 7701, 7702.

Plaats een reactie