Woning kopen Feanwâlden

Van plan om een woning te kopen in Feanwâlden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 8.202 huizen (62,8% koop, 36,9% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €290.598. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Feanwâlden, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €194.000, de gemiddelde verkoopprijs is €290.598.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsFeanwâlden
Postcode9269
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Feanwâlden februari 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in De Westereen, Harkema, Suwâld, Earnewâld of Garyp.

woning-te-koop-feanwalden

Studio of appartement kopen in Feanwâlden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas + 1670 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Feanwâlden

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en doorgaans 2010 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Feanwâlden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2140 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Feanwâlden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2580 kWh stroom + 1330 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 elektriciteit (kWh) + 1680 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Feanwâlden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Feanwâlden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Feanwâlden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Feanwâlden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Feanwâlden helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.650. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Feanwâlden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Feanwâlden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Feanwâlden

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Feanwâlden en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Feanwâlden kopen?

In deze gemeente Dantumadiel registreren wij 8.202 woningen. De verdeling is als volgt: 7.402 (62,8%) koopwoningen en 800 (36,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €194.000 en de gem. verkoopprijs is €290.598. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Feanwâlden. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Feanwâlden?

Een woonhuis in Dantumadiel verbruikt gemiddeld 1450 kuub gas p/jaar en 2670 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 1670 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1680 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Feanwâlden passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Feanwâlden?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 18.922 personen die we kunnen onderverdelen in 7.782 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 gezinnen zonder kinderen en 2.953 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,38 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Feanwâlden?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Feanwâlden zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9269.

Plaats een reactie