Woning kopen Earnewâld

Jouw volgende woning kopen in Earnewâld? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de buurt zijn er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 14.093 woningen (71,9% koop, 28% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €295.332. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Earnewâld, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is €295.332.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsEarnewâld
Postcode9264
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Earnewâld mei 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Suwâld, Feanwâlden, Garyp, Sumar & Eastermar.

woning-te-koop-earnewald

Studio of appartement kopen in Earnewâld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas & 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Earnewâld

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en 2210 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Earnewâld is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2290 kWh stroom & 1300 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Earnewâld

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2800 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 elektriciteit (kWh) & 1760 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Earnewâld

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Earnewâld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Earnewâld

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Earnewâld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Earnewâld helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.500. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Earnewâld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Earnewâld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Earnewâld

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Earnewâld en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Earnewâld kopen?

In deze gemeente Tytsjerksteradiel zijn er ruim 14.093 huizen. We maken onderscheid tussen 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000 en de gem. verkoopprijs is €295.332. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Earnewâld. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Earnewâld?

Een woonobject in Tytsjerksteradiel verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 kuub aardgas en 2740 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1760 m3 aan gas en 3360 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Earnewâld passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Earnewâld?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 32.052 personen in 13.639 verschillende huishoudens. Er wonen 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Earnewâld?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Earnewâld zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9264.

Plaats een reactie