Woning kopen Garyp

Snel een woning kopen in Garyp? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de omgeving bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder tref je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 14.093 huizen (71,9% koop, 28% huurwoning). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €295.332. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Garyp, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is €295.332.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsGaryp
Postcode9263
Netnummer0511 (+31511)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Garyp februari 2024

In het schema hierna check je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Earnewâld, Suwâld, Sumar, Eastermar en Jistrum.

woning-te-koop-garyp

Een appartement kopen in Garyp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Garyp

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas & 2210 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Garyp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2290 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Garyp

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 elektriciteit (kWh) en 1760 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Garyp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Garyp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Garyp

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Garyp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Garyp geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €2.600. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Garyp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garyp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Garyp

De afgelopen periode (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Garyp en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Garyp kopen?

In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er 14.093 woningen. De verdeling is als volgt: 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €295.332. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Garyp. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Garyp?

Een woonhuis in Tytsjerksteradiel verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2740 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas p/jaar en 1770 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1760 kuub aardgas en 3360 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Garyp passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Garyp?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 32.052 personen in 13.639 gezinnen. Dit zijn 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Garyp?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Garyp laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9263.

Plaats een reactie