Woning kopen Readtsjerk

Van plan om een woning te kopen in Readtsjerk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij is er vlakbij een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.202 woningen (62,8% koophuis, 36,9% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €290.598. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Readtsjerk, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €194.000, de gemiddelde transactieprijs is €290.598.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, winkels, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsReadtsjerk
Postcode9067
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)18.922
Aantal huishoudens7.782
Aantal huishoudens met kinderen2.953
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen7.402
Aantal huurwoningen800
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€194.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.598
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Readtsjerk april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als energieprestaties & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Alde Leie, Nij Altoenae, Aldtsjerk, Mûnein en Oentsjerk.

woning-te-koop-readtsjerk

Eigen appartement kopen in Readtsjerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas & 1670 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Readtsjerk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en tevens 2010 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Readtsjerk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2140 kWh elektriciteit en 1340 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Readtsjerk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2580 kWh stroom en 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 elektriciteit (kWh) + 1680 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Readtsjerk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Readtsjerk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Readtsjerk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Readtsjerk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Readtsjerk geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.600. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Readtsjerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Readtsjerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Readtsjerk

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Readtsjerk en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Readtsjerk kopen?

In en rondom de gemeente Dantumadiel vind je ongeveer 8.202 woningen. Er zijn 7.402 (62,8%) koopwoningen en 800 (36,9%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €194.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €290.598. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Readtsjerk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Readtsjerk?

Een woonhuis in Dantumadiel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub aardgas en 1670 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1680 m3 aan gas en 3170 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Readtsjerk passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Readtsjerk?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 18.922 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.782 gezinnen. Hier wonen 2.292 eenpersoonshuishoudens, 2.537 families zonder kinderen en 2.953 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,38 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Readtsjerk?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Readtsjerk bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.dantumadeel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9067.

Plaats een reactie