Woning kopen Aldtsjerk

Alles weten over woning kopen in Aldtsjerk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In deze levendige buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.093 woningen (71,9% koopwoning, 28% huur). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €295.332. Op dit huizenportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Aldtsjerk, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de doorsnee verkoopprijs is €295.332.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsAldtsjerk
Postcode9064
Netnummer058 (+3158)
Inwoners (gemeente)32.052
Aantal huishoudens13.639
Aantal huishoudens met kinderen4.767
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen14.093
Aantal koopwoningen12.473
Aantal huurwoningen1.620
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€295.332
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Aldtsjerk mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Readtsjerk, Alde Leie, Mûnein, Oentsjerk of Gytsjerk.

woning-te-koop-aldtsjerk

Studio of appartement kopen in Aldtsjerk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 1770 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Aldtsjerk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en tevens 2210 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Aldtsjerk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2290 kWh stroom & 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Aldtsjerk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh stroom & 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 elektra (kWh) en 1760 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Aldtsjerk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Aldtsjerk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Aldtsjerk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Aldtsjerk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Aldtsjerk geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €3.000. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Aldtsjerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aldtsjerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Aldtsjerk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Aldtsjerk en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Aldtsjerk kopen?

In de buurt van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er 14.093 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 12.473 (71,9%) koophuizen en 1.620 (28%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €213.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €295.332. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aldtsjerk. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Aldtsjerk?

Een woonobject in Tytsjerksteradiel kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas p/jaar en 1770 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3360 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Aldtsjerk passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Aldtsjerk?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 32.052 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.639 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.227 eenpersoonshuishoudens, 4.645 gezinnen zonder kinderen en 4.767 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Aldtsjerk?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Aldtsjerk zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tytsjerksteradiel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9064.

Plaats een reactie