Woning kopen Nij Altoenae

Plannen om een woning te kopen in Nij Altoenae? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Nij Altoenae, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €173.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €247.730.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsNij Altoenae
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Nij Altoenae maart 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Marrum, Hallum, Alde Leie, Readtsjerk of Aldtsjerk.

woning-te-koop-nij-altoenae

Studio of appartement kopen in Nij Altoenae

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 1760 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nij Altoenae

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas + 2330 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Nij Altoenae is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nij Altoenae

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2520 kWh stroom en 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 elektra (kWh) & 1720 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Nij Altoenae

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Nij Altoenae Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Nij Altoenae

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nij Altoenae en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nij Altoenae geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €3.000. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Nij Altoenae.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nij Altoenae. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nij Altoenae

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nij Altoenae en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nij Altoenae kopen?

In de hele gemeente Waadhoeke bestaan er circa 21.376 woonhuizen. Hierbij spreken we van 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nij Altoenae. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nij Altoenae?

Een woning in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub gas en 2720 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 per jaar aan gas en 1760 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 aan gas en 3400 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Nij Altoenae passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Nij Altoenae?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 46.090 mensen in 20.299 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nij Altoenae?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nij Altoenae bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9072.

Plaats een reactie