Woning kopen Bilthoven

Jouw aanstaande woning kopen in Bilthoven? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. Op korte afstand vind je diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 19.738 huizen (60,4% koop, 39% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €634.801. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Bilthoven, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €421.000, de gemiddelde woningprijs is €634.801.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsBilthoven
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)43.137
Aantal huishoudens19.259
Aantal huishoudens met kinderen6.556
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.738
Aantal koopwoningen12.778
Aantal huurwoningen6.960
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€421.000
Gemiddelde verkoopprijs€634.801
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Bilthoven mei 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Den Dolder, Bosch en Duin, Austerlitz, Woerdense Verlaat & Wilnis.

woning-te-koop-bilthoven

Studio of appartement kopen in Bilthoven

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en 2110 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bilthoven

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en gem. 2890 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bilthoven is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3140 kWh elektriciteit en 1520 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Bilthoven

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 kWh elektriciteit + 1900 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4790 elektriciteit (kWh) & 2600 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Bilthoven

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Bilthoven zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Bilthoven

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Bilthoven en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Bilthoven geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €2.550. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bilthoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bilthoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Bilthoven

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bilthoven en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Bilthoven kopen?

In deze gemeente De Bilt vind je ongeveer 19.738 woonhuizen. Je vindt hier circa 12.778 (60,4%) koopwoningen en 6.960 (39%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €421.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €634.801. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bilthoven. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bilthoven?

Een woonobject in De Bilt kent een gem. verbruik van 1410 m3 aan gas en 3020 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 2110 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2600 kuub aardgas en 4790 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Bilthoven passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Bilthoven?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 43.137 mensen in 19.259 gezinnen. Dit zijn 7.144 eenpersoonshuishoudens, 5.559 families zonder kinderen en 6.556 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bilthoven?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bilthoven bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.debilt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 3720, 3721, 3722, 3723.

Plaats een reactie