Woning kopen Den Dolder

Alles weten over woning kopen in Den Dolder? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. Op korte afstand vind je meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 29.638 woningen (52,2% koop, 47,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €571.853. Op deze informatieve website bieden wij het actuele woningaanbod in Den Dolder, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €373.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €571.853.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteZeist
PlaatsDen Dolder
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)64.905
Aantal huishoudens29.324
Aantal huishoudens met kinderen9.656
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen29.638
Aantal koopwoningen16.234
Aantal huurwoningen13.404
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€373.000
Gemiddelde verkoopprijs€571.853
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Den Dolder mei 2024

In onderstaande weergave vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Bosch en Duin, Groenekan, Bilthoven, Austerlitz en Woerdense Verlaat.

woning-te-koop-den-dolder

Aanbod appartement kopen in Den Dolder

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Den Dolder

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en tevens 2820 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Den Dolder is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3020 kWh elektra + 1400 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Den Dolder

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3920 kWh elektra + 1880 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 5010 elektriciteit (kWh) & 2620 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Den Dolder

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Den Dolder Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Den Dolder

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Den Dolder en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Den Dolder helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €2.750. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Den Dolder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Dolder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Den Dolder

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Den Dolder en net daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Den Dolder kopen?

In en rondom de gemeente Zeist registreren wij 29.638 woningen. Er zijn 16.234 (52,2%) koopwoningen en 13.404 (47,3%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €373.000 en de gem. marktprijs is €571.853. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Dolder. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Den Dolder?

Een woonobject in Zeist gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2840 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2620 m3 gas en 5010 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Den Dolder passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Den Dolder?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 64.905 inwoners in 29.324 gezinnen. Er wonen 11.977 eenpersoonshuishoudens, 7.691 families zonder kinderen en 9.656 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,14 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Den Dolder?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Den Dolder plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zeist.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3712, 3734.

Plaats een reactie