Woning kopen Woerdense Verlaat

Plannen om een woning te kopen in Woerdense Verlaat? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 11.660 woningen (72,4% koop, 27,5% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €454.250. Op deze informatieve website bekijk je het actuele woningaanbod in Woerdense Verlaat, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de doorsnee verkoopprijs is €454.250.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsWoerdense Verlaat
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Woerdense Verlaat mei 2024

Hieronder ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaaren extra details als CV-ketel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Austerlitz, Bilthoven, Wilnis, Waverveen en Vinkeveen.

woning-te-koop-woerdense-verlaat

Appartementen te koop Woerdense Verlaat

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en tevens 2110 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Woerdense Verlaat

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Woerdense Verlaat is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Woerdense Verlaat

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3430 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Woerdense Verlaat

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Woerdense Verlaat Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Woerdense Verlaat

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Woerdense Verlaat en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Woerdense Verlaat helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €2.950. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Woerdense Verlaat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woerdense Verlaat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Woerdense Verlaat

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Woerdense Verlaat en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Woerdense Verlaat kopen?

In deze gemeente Nieuwkoop bestaan er circa 11.660 huizen. Het gaat om 10.137 (72,4%) koophuizen en 1.523 (27,5%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 132 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €321.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €454.250. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woerdense Verlaat. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Woerdense Verlaat?

Een woning in Nieuwkoop heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 3180 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub aardgas en 2110 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4270 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Woerdense Verlaat passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Woerdense Verlaat?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 28.811 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.808 gezinnen. Dat betreffen 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 gezinnen zonder kinderen en 4.529 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Woerdense Verlaat?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Woerdense Verlaat plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 3651, 3652, 3653.

Plaats een reactie