Woning kopen Austerlitz

Wil je een woning kopen in Austerlitz? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de nabije buurt zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 29.638 woningen (52,2% koophuis, 47,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €571.853. Op dit huizenplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Austerlitz, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €373.000, de gemiddelde huizenprijs is €571.853.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteZeist
PlaatsAusterlitz
Postcode3711
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)64.905
Aantal huishoudens29.324
Aantal huishoudens met kinderen9.656
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen29.638
Aantal koopwoningen16.234
Aantal huurwoningen13.404
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€373.000
Gemiddelde verkoopprijs€571.853
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Austerlitz juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Bilthoven, Den Dolder, Woerdense Verlaat, Wilnis & Waverveen.

woning-te-koop-austerlitz

Appartementen te koop Austerlitz

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas + 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Austerlitz

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en gem. 2820 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Austerlitz is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh stroom + 1400 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Austerlitz

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3920 kWh elektriciteit & 1880 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 5010 elektriciteit (kWh) & 2620 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Austerlitz

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Austerlitz Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Austerlitz

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Austerlitz en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Austerlitz geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.550. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Austerlitz.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Austerlitz. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Austerlitz

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Austerlitz en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Austerlitz kopen?

In deze gemeente Zeist vind je ongeveer 29.638 huizen. Het gaat om 16.234 (52,2%) koophuizen en 13.404 (47,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €373.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €571.853. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Austerlitz. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Austerlitz?

Een woonhuis in Zeist gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 gas en 2840 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2090 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2620 m3 aan gas en 5010 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Austerlitz passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Austerlitz?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 64.905 personen in 29.324 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 11.977 eenpersoonshuishoudens, 7.691 families zonder kinderen en 9.656 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Austerlitz?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Austerlitz bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.zeist.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3710, 3711.

Plaats een reactie