Woning kopen Wilnis

Jouw ideale woning kopen in Wilnis? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek vind je veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 18.580 huizen (65,9% koophuis, 34% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €516.798. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Wilnis, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €378.000, de gemiddelde transactieprijs is €516.798.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsWilnis
Postcode3648
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Wilnis juni 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Woerdense Verlaat, Austerlitz, Waverveen, Vinkeveen & Mijdrecht.

woning-te-koop-wilnis

Eigen appartement kopen in Wilnis

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en gem. 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wilnis

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 2980 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wilnis is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3140 kWh elektra en 1370 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wilnis

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 kWh stroom + 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 stroom (kWh) + 2110 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Wilnis

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wilnis Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wilnis

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Wilnis en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Wilnis geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.950. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wilnis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilnis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wilnis

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wilnis en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Wilnis kopen?

In en rondom de gemeente De Ronde Venen vind je ongeveer 18.580 woningen. Hierbij spreken we van 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €378.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €516.798. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilnis. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wilnis?

Een huishouden in De Ronde Venen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas en 3100 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2110 kuub aardgas en 4360 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wilnis passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Wilnis?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 44.456 inwoners in 19.125 gezinnen. Dit zijn 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 families zonder kinderen en 7.266 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wilnis?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wilnis bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 3648.

Plaats een reactie