Woning kopen Breukeleveen

Plannen om een woning te kopen in Breukeleveen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 10.800 woningen (69,1% koophuis, 30,6% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €608.912. Op Woningassistent.nl check je het recente woningaanbod in Breukeleveen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €409.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €608.912.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
PlaatsBreukeleveen
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Breukeleveen mei 2024

Bijgaand check je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Breukelen, Westbroek en Tienhoven.

woning-te-koop-breukeleveen

Appartementen te koop Breukeleveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en tevens 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Breukeleveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en doorgaans 2880 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Breukeleveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3140 kWh stroom + 1420 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Breukeleveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3570 kWh stroom en 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 stroom (kWh) & 2110 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Breukeleveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Breukeleveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Breukeleveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Breukeleveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Breukeleveen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.100. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Breukeleveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breukeleveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Breukeleveen

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Breukeleveen en omliggende plekken. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Breukeleveen kopen?

In deze gemeente Wijdemeren zijn er ruim 10.800 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.970 (69,1%) koopwoningen en 1.830 (30,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 122 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €409.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €608.912. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Breukeleveen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Breukeleveen?

Een huis in Wijdemeren verbruikt gemiddeld 1370 kuub aardgas en 3130 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub aardgas en 2050 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4260 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Breukeleveen passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Breukeleveen?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 24.358 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.667 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.838 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Breukeleveen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Breukeleveen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.wijdemeren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1231, 3625.

Plaats een reactie