Woning kopen Breukelen

Snel een woning kopen in Breukelen? Het is een heerlijke plek in de provincie Utrecht. In de buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 28.739 huizen (64,9% koophuis, 34,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €495.126. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Breukelen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsBreukelen
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Breukelen mei 2024

In het schema hierna blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Breukeleveen, Nieuwer Ter Aa, Westbroek, Tienhoven of Oud Zuilen.

woning-te-koop-breukelen

Appartementen te koop Breukelen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Breukelen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en doorgaans 3060 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Breukelen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3210 kWh elektriciteit + 1390 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Breukelen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 kWh elektriciteit & 1680 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4170 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Breukelen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Breukelen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Breukelen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Breukelen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Breukelen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.600. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Breukelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breukelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Breukelen

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Breukelen en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Breukelen kopen?

In de gemeente Stichtse Vecht vinden we circa 28.739 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €495.126. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Breukelen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Breukelen?

Een huis in Stichtse Vecht gebruikt gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2970 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 1950 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 gas en 4170 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Breukelen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Breukelen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 64.931 inwoners in 28.236 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 families zonder kinderen en 10.506 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Breukelen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Breukelen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3620, 3621.

Plaats een reactie