Woning kopen Bakhuizen

Plannen om een woning te kopen in Bakhuizen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €344.437. Op Woningassistent.nl vind je het huidige woningaanbod in Bakhuizen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de doorsnee verkoopprijs is €344.437.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsBakhuizen
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Bakhuizen juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Oudemirdum, Elahuizen, Mirns, Rijs & Harich.

woning-te-koop-bakhuizen

Een appartement kopen in Bakhuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en 1860 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Bakhuizen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas & 2310 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Bakhuizen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra en 1220 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bakhuizen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2780 kWh elektriciteit en 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3520 stroom (kWh) + 1710 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Bakhuizen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bakhuizen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Bakhuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Bakhuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Bakhuizen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 – €2.750. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Bakhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bakhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Bakhuizen

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bakhuizen en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Bakhuizen kopen?

In de gemeente De Fryske Marren registreren wij 23.460 huizen. Je vindt hier circa 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bakhuizen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bakhuizen?

Een woning in De Fryske Marren verbruikt gemiddeld 1360 m3 gas en 2860 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1860 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1710 m3 per jaar aan gas en 3520 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Bakhuizen passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Bakhuizen?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 51.564 mensen in 22.230 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bakhuizen?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bakhuizen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8574.

Plaats een reactie