Woning kopen Oudemirdum

Wil je een woning kopen in Oudemirdum? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 23.460 huizen (69,1% koophuis, 30,6% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Oudemirdum, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.437.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsOudemirdum
Postcode8576
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Oudemirdum maart 2024

In ons overzicht bieden we het actuele woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Elahuizen, Oudega, Bakhuizen, Mirns en Rijs.

woning-te-koop-oudemirdum

Aanbod appartement kopen in Oudemirdum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Oudemirdum

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas & 2310 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Oudemirdum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektra + 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Oudemirdum

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh elektriciteit + 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 elektriciteit (kWh) en 1710 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Oudemirdum

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Oudemirdum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oudemirdum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oudemirdum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oudemirdum helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.850. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Oudemirdum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudemirdum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oudemirdum

De afgelopen periode (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oudemirdum en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Oudemirdum kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren zijn er 23.460 woonhuizen. Dit zijn 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.437. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudemirdum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oudemirdum?

Een woning in De Fryske Marren kent een gem. verbruik van 1360 kuub gas p/jaar en 2860 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1710 kuub gas p/jaar en 3520 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Oudemirdum passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Oudemirdum?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 51.564 inwoners in 22.230 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oudemirdum?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oudemirdum bouwen. Informeer bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8567, 8576.

Plaats een reactie