Woning kopen Kolderwolde

Van plan om een woning te kopen in Kolderwolde? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Ook tref je hier een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 23.460 huizen (69,1% koop, 30,6% huurwoning). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op deze website check je het beschikbare woningaanbod in Kolderwolde, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde huizenprijs is €344.437.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsKolderwolde
Postcode8583
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Kolderwolde maart 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals CV-ketel & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Hemelum, Sneek, Oudega, Elahuizen en Oudemirdum.

woning-te-koop-kolderwolde

Aanbod appartement kopen in Kolderwolde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en doorgaans 1860 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Kolderwolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 – 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2310 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Kolderwolde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh elektra + 1220 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kolderwolde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh stroom en 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 stroom (kWh) + 1710 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Kolderwolde

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kolderwolde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kolderwolde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Kolderwolde en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Kolderwolde geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.200. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Kolderwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kolderwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kolderwolde

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Kolderwolde en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Kolderwolde kopen?

In de hele gemeente De Fryske Marren registreren wij 23.460 woningen. Het gaat daarbij om 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kolderwolde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kolderwolde?

Een woonhuis in De Fryske Marren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1860 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1710 m3 gas voor verwarming en warm water en 3520 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kolderwolde passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Kolderwolde?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 51.564 inwoners in 22.230 gezinnen. Het betreft 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kolderwolde?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kolderwolde zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8583.

Plaats een reactie