Woning kopen Hemelum

Jouw volgende woning kopen in Hemelum? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.003. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Hemelum, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop opties zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHemelum
Postcode8584
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hemelum maart 2024

In ons overzicht verstrekken we optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie en parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Sneek, Gaastmeer, Kolderwolde, Oudega & Elahuizen.

woning-te-koop-hemelum

Een appartement kopen in Hemelum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas + 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Hemelum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Hemelum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hemelum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Hemelum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Hemelum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hemelum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Hemelum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hemelum geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.850. In de opsomming hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Hemelum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hemelum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hemelum

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hemelum en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Hemelum kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 woonhuizen. Dit zijn 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hemelum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hemelum?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 per jaar aan gas en 2630 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 1800 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hemelum passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Hemelum?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 89.987 personen in 39.929 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hemelum?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hemelum bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8584.

Plaats een reactie