Woning kopen Sneek

Alles weten over woning kopen in Sneek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder ontdek je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op dit woningportaal ontdek je het recente woningaanbod in Sneek, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSneek
Postcode8601
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Sneek februari 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Gaastmeer, Idzega, Hemelum, Kolderwolde of Oudega.

woning-te-koop-sneek

Eigen appartement kopen in Sneek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sneek

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas & 2350 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sneek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Sneek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Sneek

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sneek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Sneek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sneek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sneek helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.500. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Sneek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sneek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sneek

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Sneek en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Sneek kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 huizen. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sneek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sneek?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1800 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas en 3460 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Sneek passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Sneek?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 89.987 personen in 39.929 gezinnen. Er wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sneek?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sneek bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608.

Plaats een reactie