Woning kopen Nijemirdum

Ga je een woning kopen in Nijemirdum? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 23.460 woningen (69,1% koopwoning, 30,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €344.437. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Nijemirdum, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsNijemirdum
Postcode8566
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nijemirdum april 2024

In ons overzicht verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Harich, Rijs, Sondel, Ruigahuizen & Wijckel.

woning-te-koop-nijemirdum

Eigen appartement kopen in Nijemirdum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 1860 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nijemirdum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas & 2310 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Nijemirdum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nijemirdum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh stroom en 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 elektriciteit (kWh) & 1710 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Nijemirdum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nijemirdum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nijemirdum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nijemirdum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Nijemirdum helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.200. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nijemirdum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijemirdum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nijemirdum

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijemirdum en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Nijemirdum kopen?

In de buurt van de gemeente De Fryske Marren zijn er 23.460 woningen. We maken onderscheid tussen 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en de gem. verkoopprijs is €344.437. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijemirdum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nijemirdum?

Een woning in De Fryske Marren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 per jaar aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 1860 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1710 kuub gas p/jaar en 3520 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Nijemirdum passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Nijemirdum?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 51.564 personen in 22.230 huishoudens. Het gaat om 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nijemirdum?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nijemirdum laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8566.

Plaats een reactie