Woning kopen Ouwster-Nijega

Jouw ideale woning kopen in Ouwster-Nijega? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 23.460 huizen (69,1% koop, 30,6% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.437. Op dit huizenportaal vind je het actuele woningaanbod in Ouwster-Nijega, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsOuwster-Nijega
Postcode8514
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Ouwster-Nijega maart 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Oldeouwer, Doniaga, Ouwsterhaule, Broek & Goingarijp.

woning-te-koop-ouwster-nijega

Aanbod appartement kopen in Ouwster-Nijega

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1860 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ouwster-Nijega

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas + 2310 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Ouwster-Nijega is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh elektra & 1220 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ouwster-Nijega

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh elektriciteit + 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 stroom (kWh) + 1710 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Ouwster-Nijega

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ouwster-Nijega Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ouwster-Nijega

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ouwster-Nijega en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Ouwster-Nijega geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €3.000. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ouwster-Nijega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ouwster-Nijega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ouwster-Nijega

De afgelopen periode (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Ouwster-Nijega en in de buurt. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Ouwster-Nijega kopen?

In de hele gemeente De Fryske Marren bestaan er circa 23.460 woonhuizen. Dit zijn 21.249 (69,1%) koopwoningen en 2.211 (30,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ouwster-Nijega. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ouwster-Nijega?

Een huis in De Fryske Marren gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas p/jaar en 2860 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1710 m3 gas en 3520 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Ouwster-Nijega passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Ouwster-Nijega?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 51.564 personen die we kunnen onderverdelen in 22.230 gezinnen. Hier wonen 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ouwster-Nijega?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ouwster-Nijega plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8514.

Plaats een reactie