Woning kopen Sloten

Jouw aanstaande woning kopen in Sloten? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Sloten, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde woningprijs is €344.437.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsSloten
Postcode8556
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Sloten juni 2024

Onderstaand check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Balk, Wijckel, Ypecolsga, Indijk of Smallebrugge.

woning-te-koop-sloten

Aanbod appartement kopen in Sloten

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas + 1860 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Sloten

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas & 2310 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Sloten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh elektra & 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Sloten

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektra & 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 stroom (kWh) en 1710 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sloten

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sloten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Sloten

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sloten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Sloten geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €3.250. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Sloten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sloten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sloten

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sloten en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Sloten kopen?

In en rondom de gemeente De Fryske Marren registreren wij 23.460 huizen. Dit zijn 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.437. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Sloten. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sloten?

Een huis in De Fryske Marren heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub aardgas en 2860 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 1860 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1710 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3520 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Sloten passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sloten?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 51.564 mensen in 22.230 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sloten?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sloten laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8556.

Plaats een reactie