Woning kopen Indijk

Een woning kopen in Indijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.003. Op dit huizenportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Indijk, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsIndijk
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Indijk juni 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Ypecolsga, Sloten, Smallebrugge, Woudsend & Terkaple.

woning-te-koop-indijk

Een appartement kopen in Indijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Indijk

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Indijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektra + 1300 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Indijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Indijk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Indijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Indijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Indijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Indijk geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.600. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Indijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Indijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Indijk

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Indijk en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Indijk kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 huizen. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gem. verkoopprijs is €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Indijk. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Indijk?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 1800 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Indijk passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Indijk?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende huishoudens. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Indijk?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Indijk bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 8553.

Plaats een reactie