Woning kopen Ypecolsga

Ga je een woning kopen in Ypecolsga? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de omgeving heb je toegang tot verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit huizenplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Ypecolsga, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de doorsnee verkoopprijs is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsYpecolsga
Postcode8554
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Ypecolsga juni 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel & parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Sloten, Balk, Indijk, Smallebrugge & Woudsend.

woning-te-koop-ypecolsga

Studio of appartement kopen in Ypecolsga

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en tevens 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ypecolsga

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas + 2350 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Ypecolsga is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektra en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Ypecolsga

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Ypecolsga

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Ypecolsga Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Ypecolsga

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Ypecolsga en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ypecolsga helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.950. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ypecolsga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ypecolsga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ypecolsga

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ypecolsga en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Ypecolsga kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 huizen. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ypecolsga. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ypecolsga?

Een huis in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 per jaar aan gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ypecolsga passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ypecolsga?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 89.987 inwoners in 39.929 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Ypecolsga?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ypecolsga zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8554.

Plaats een reactie