Woning kopen Nieuwebrug

Snel een woning kopen in Nieuwebrug? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er diverse faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 23.767 woningen (60% koopwoning, 39,5% huurwoning). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €317.736. Op deze informatieve website ontdek je het woningaanbod in Nieuwebrug, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €317.736.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsNieuwebrug
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Nieuwebrug april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Wolvega, Oldeholtpade, Haskerdijken, Vegelinsoord of Nijehaske.

woning-te-koop-nieuwebrug

Appartement kopen in Nieuwebrug

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 1730 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwebrug

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en tevens 2440 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Nieuwebrug is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh elektra en 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Nieuwebrug

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2730 kWh elektra en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3580 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwebrug

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwebrug Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Nieuwebrug

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nieuwebrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuwebrug geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €2.500. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwebrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwebrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwebrug

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuwebrug en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuwebrug kopen?

In deze gemeente Heerenveen registreren wij 23.767 woningen. Er zijn 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €227.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €317.736. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwebrug. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwebrug?

Een woonobject in Heerenveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2680 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1730 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1790 m3 gas en 3580 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Nieuwebrug passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Nieuwebrug?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 50.493 inwoners in 22.895 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nieuwebrug?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwebrug bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8469.

Plaats een reactie