Woning kopen Abcoude

Jouw volgende woning kopen in Abcoude? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de nabije buurt bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 18.580 huizen (65,9% koop, 34% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €516.798. Op dit woningplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Abcoude, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €378.000, de gemiddelde huizenprijs is €516.798.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsAbcoude
Postcode1391
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Abcoude mei 2024

In ons overzicht tref je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef.

woning-te-koop-abcoude

Een appartement kopen in Abcoude

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en doorgaans 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Abcoude

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en tevens 2980 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Abcoude is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3140 kWh elektriciteit & 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Abcoude

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3630 kWh elektra + 1690 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) + 2110 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Abcoude

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Abcoude Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Abcoude

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Abcoude en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Abcoude helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.250. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Abcoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Abcoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Abcoude

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Abcoude en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Abcoude kopen?

In de hele gemeente De Ronde Venen vind je ongeveer 18.580 woonobjecten. Je vindt hier circa 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €378.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €516.798. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Abcoude. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Abcoude?

Een huis in De Ronde Venen kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas en 3100 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 kuub gas p/jaar en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4360 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Abcoude passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Abcoude?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 44.456 inwoners in 19.125 huishoudens. Dit zijn 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 families zonder kinderen en 7.266 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Abcoude?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Abcoude laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1390, 1391.

Plaats een reactie