Woning kopen Nigtevecht

Snel een woning kopen in Nigtevecht? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de buurt zijn er allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens ontdek je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 28.739 huizen (64,9% koopwoning, 34,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €495.126. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Nigtevecht, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de gemiddelde huizenprijs is €495.126.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsNigtevecht
Postcode1393
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Nigtevecht mei 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Nederhorst den Berg, Baambrugge, Abcoude, Ankeveen en s-Graveland.

woning-te-koop-nigtevecht

Studio of appartement kopen in Nigtevecht

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas + 1950 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nigtevecht

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en doorgaans 3060 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Nigtevecht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektra + 1390 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nigtevecht

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 kWh stroom en 1680 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4170 stroom (kWh) & 1980 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Nigtevecht

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Nigtevecht Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Nigtevecht

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nigtevecht en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nigtevecht helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 – €2.500. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Nigtevecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nigtevecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nigtevecht

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nigtevecht en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Nigtevecht kopen?

In de hele gemeente Stichtse Vecht zijn er ruim 28.739 woonobjecten. Dit zijn 21.432 (64,9%) koophuizen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €495.126. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nigtevecht. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nigtevecht?

Een woonobject in Stichtse Vecht kent een gem. verbruik van 1210 m3 gas en 2970 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas en 1950 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1980 kuub gas p/jaar en 4170 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nigtevecht passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Nigtevecht?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 64.931 mensen in 28.236 gezinnen. Het betreft 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nigtevecht?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nigtevecht bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1393.

Plaats een reactie