Woning kopen Kortenhoef

Jouw volgende woning kopen in Kortenhoef? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de buurt vind je verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 10.800 woningen (69,1% koophuis, 30,6% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €608.912. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Kortenhoef, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €409.000, de gemiddelde verkoopprijs is €608.912.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
PlaatsKortenhoef
Postcode1240
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Kortenhoef mei 2024

In het schema hierna ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in s-Graveland, Ankeveen, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel of Lijnden.

woning-te-koop-kortenhoef

Studio of appartement kopen in Kortenhoef

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 780 m3 gas en 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis Kortenhoef

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas & 2880 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Kortenhoef is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3140 kWh stroom + 1420 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kortenhoef

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3570 kWh stroom en 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektra (kWh) en 2110 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Kortenhoef

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Kortenhoef Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kortenhoef

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Kortenhoef en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Kortenhoef geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 – €2.600. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kortenhoef.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kortenhoef. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kortenhoef

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Kortenhoef en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Kortenhoef kopen?

In deze gemeente Wijdemeren vind je ongeveer 10.800 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.970 (69,1%) koopwoningen en 1.830 (30,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 122 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €409.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €608.912. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Kortenhoef. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kortenhoef?

Een woonhuis in Wijdemeren kent een gem. verbruik van 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 3130 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 aan gas en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2110 m3 gas en 4260 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Kortenhoef passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Kortenhoef?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.358 personen in 10.667 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 families zonder kinderen en 3.838 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kortenhoef?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kortenhoef bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.wijdemeren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1231, 1240, 1241.

Plaats een reactie