Woning kopen Nederhorst den Berg

Alles weten over woning kopen in Nederhorst den Berg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 10.800 woningen (69,1% koophuis, 30,6% huurhuis). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €608.912. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Nederhorst den Berg, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €409.000, de gemiddelde verkoopprijs is €608.912.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
PlaatsNederhorst den Berg
Postcode1394
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Nederhorst den Berg mei 2024

In het schema hierna vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Baambrugge, Muiden, Nigtevecht, Abcoude en Ankeveen.

woning-te-koop-nederhorst-den-berg

Eigen appartement kopen in Nederhorst den Berg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nederhorst den Berg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en 2880 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Nederhorst den Berg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3140 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nederhorst den Berg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3570 kWh elektriciteit + 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Nederhorst den Berg

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Nederhorst den Berg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nederhorst den Berg

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nederhorst den Berg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Nederhorst den Berg geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.000. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Nederhorst den Berg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederhorst den Berg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nederhorst den Berg

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nederhorst den Berg en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Nederhorst den Berg kopen?

In en rondom de gemeente Wijdemeren zijn er 10.800 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.970 (69,1%) koopwoningen en 1.830 (30,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €409.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €608.912. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederhorst den Berg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nederhorst den Berg?

Een woonobject in Wijdemeren kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas en 3130 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 gas en 4260 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Nederhorst den Berg passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Nederhorst den Berg?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 24.358 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.667 verschillende huishoudens. Het betreft 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.838 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nederhorst den Berg?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nederhorst den Berg laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.wijdemeren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1394.

Plaats een reactie