Woning kopen s-Graveland

Alles weten over woning kopen in s-Graveland? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 10.800 huizen (69,1% koopwoning, 30,6% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €608.912. Op dit huizenportaal ontdek je het actuele woningaanbod in s-Graveland, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €409.000, de gemiddelde prijs van een woning is €608.912.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
Plaatss-Graveland
Postcode1243
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod s-Graveland april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals CV-ketel en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Ankeveen, Abcoude, Kortenhoef, Loosdrecht & Ouderkerk aan de Amstel.

woning-te-koop-s-graveland

Eigen appartement kopen in s-Graveland

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en doorgaans 2050 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop s-Graveland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2880 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in s-Graveland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3140 kWh stroom & 1420 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning s-Graveland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3570 kWh stroom + 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektra (kWh) en 2110 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in s-Graveland

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in s-Graveland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in s-Graveland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in s-Graveland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in s-Graveland geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.050. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in s-Graveland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Graveland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in s-Graveland

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in s-Graveland en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in s-Graveland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Wijdemeren zijn er 10.800 huizen. We maken onderscheid tussen 8.970 (69,1%) koopwoningen en 1.830 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 122 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €409.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €608.912. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Graveland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in s-Graveland?

Een woonobject in Wijdemeren gebruikt gemiddeld 1370 kuub aardgas en 3130 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas en 2050 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2110 m3 aan gas en 4260 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in s-Graveland passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in s-Graveland?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 24.358 personen die we kunnen onderverdelen in 10.667 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.838 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in s-Graveland?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in s-Graveland bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wijdemeren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1243.

Plaats een reactie