Woning kopen Ankeveen

Snel een woning kopen in Ankeveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je hier een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 10.800 woningen (69,1% koop, 30,6% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €608.912. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Ankeveen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €409.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €608.912.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWijdemeren
PlaatsAnkeveen
Postcode1244
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)24.358
Aantal huishoudens10.667
Aantal huishoudens met kinderen3.838
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen10.800
Aantal koopwoningen8.970
Aantal huurwoningen1.830
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€409.000
Gemiddelde verkoopprijs€608.912
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Ankeveen april 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren extra details als duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Abcoude, Nigtevecht, s-Graveland, Kortenhoef & Loosdrecht.

woning-te-koop-ankeveen

Eigen appartement kopen in Ankeveen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas & 2050 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ankeveen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2880 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Ankeveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 3140 kWh elektra + 1420 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ankeveen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3570 kWh elektriciteit & 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 stroom (kWh) + 2110 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Ankeveen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Ankeveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Ankeveen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Ankeveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Ankeveen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Ankeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ankeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ankeveen

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ankeveen en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Ankeveen kopen?

In de hele gemeente Wijdemeren bestaan er circa 10.800 woningen. Het gaat om 8.970 (69,1%) koopwoningen en 1.830 (30,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 122 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €409.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €608.912. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ankeveen. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ankeveen?

Een woonobject in Wijdemeren kent een gem. verbruik van 1370 kuub gas en 3130 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 kuub gas p/jaar en 2050 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4260 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Ankeveen passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Ankeveen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 24.358 inwoners in 10.667 gezinnen. Het betreft 3.384 eenpersoonshuishoudens, 3.445 huishoudens zonder kinderen en 3.838 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,26 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ankeveen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ankeveen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wijdemeren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1244.

Plaats een reactie