Woning kopen Baambrugge

Jouw ideale woning kopen in Baambrugge? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de regio zijn er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.580 woningen (65,9% koopwoning, 34% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €516.798. Op deze website bieden wij het recente woningaanbod in Baambrugge, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is €516.798.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsBaambrugge
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Baambrugge mei 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als energielabel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Nigtevecht en Abcoude.

woning-te-koop-baambrugge

Aanbod appartement kopen in Baambrugge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en gem. 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Baambrugge

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en daarbij 2980 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Baambrugge is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh stroom + 1370 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Baambrugge

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 kWh stroom & 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Baambrugge

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Baambrugge Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Baambrugge

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Baambrugge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Baambrugge geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €2.950. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Baambrugge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baambrugge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Baambrugge

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Baambrugge en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Baambrugge kopen?

In en rondom de gemeente De Ronde Venen vinden we circa 18.580 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €378.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €516.798. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baambrugge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Baambrugge?

Een huis in De Ronde Venen kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 3100 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Baambrugge passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Baambrugge?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 44.456 mensen in 19.125 verschillende gezinnen. Er wonen 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 huishoudens zonder kinderen en 7.266 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Baambrugge?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Baambrugge bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1396.

Plaats een reactie