Woning kopen Muiderberg

Jouw volgende woning kopen in Muiderberg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 26.896 huizen (63,5% koophuis, 36,3% huurwoningen). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €647.094. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Muiderberg, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €440.000, de basis verkoopprijs is €647.094.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsMuiderberg
Postcode1399
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)58.055
Aantal huishoudens25.914
Aantal huishoudens met kinderen9.297
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen26.896
Aantal koopwoningen18.271
Aantal huurwoningen8.625
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€440.000
Gemiddelde verkoopprijs€647.094
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Muiderberg mei 2024

In ons overzicht vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Bussum, Naarden, Muiden, Baambrugge of Nederhorst den Berg.

woning-te-koop-muiderberg

Studio of appartement kopen in Muiderberg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas + 1930 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Muiderberg

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1330 kuub gas + 2920 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Muiderberg is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 kWh elektriciteit & 1680 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Muiderberg

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4210 kWh stroom & 2150 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4940 elektriciteit (kWh) & 2700 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Muiderberg

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Muiderberg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Muiderberg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Muiderberg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Muiderberg helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.700. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Muiderberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Muiderberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Muiderberg

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Muiderberg en omliggende plekken. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Muiderberg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Gooise Meren zijn er ruim 26.896 huizen. Het gaat om 18.271 (63,5%) koophuizen en 8.625 (36,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €440.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €647.094. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Muiderberg. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Muiderberg?

Een woonobject in Gooise Meren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 aan gas en 2980 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 m3 per jaar aan gas en 1930 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2700 m3 gas en 4940 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Muiderberg passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Muiderberg?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 58.055 personen in 25.914 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 9.960 eenpersoonshuishoudens, 6.657 gezinnen zonder kinderen en 9.297 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Muiderberg?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Muiderberg bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gooisemeren.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1399.

Plaats een reactie