Woning kopen Bussum

Snel een woning kopen in Bussum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 26.896 woningen (63,5% koopwoning, 36,3% huurhuizen). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €647.094. Op dit woningportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Bussum, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €440.000, de basis verkoopprijs is €647.094.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsBussum
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)58.055
Aantal huishoudens25.914
Aantal huishoudens met kinderen9.297
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen26.896
Aantal koopwoningen18.271
Aantal huurwoningen8.625
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€440.000
Gemiddelde verkoopprijs€647.094
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Bussum mei 2024

Met onze woningzoeker check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Naarden, De Kwakel, Muiderberg, Muiden & Baambrugge.

woning-te-koop-bussum

Aanbod appartement kopen in Bussum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas en +/- 1930 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bussum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1330 kuub gas + 2920 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Bussum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3380 kWh elektriciteit & 1680 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bussum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4210 kWh elektra en 2150 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4940 stroom (kWh) en 2700 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Bussum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Bussum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bussum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Bussum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bussum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.650. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bussum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bussum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bussum

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bussum en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bussum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Gooise Meren registreren wij 26.896 woonobjecten. Er zijn 18.271 (63,5%) koophuizen en 8.625 (36,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €440.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €647.094. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bussum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Bussum?

Een woning in Gooise Meren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 kuub gas p/jaar en 2980 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1930 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2700 kuub gas p/jaar en 4940 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Bussum passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Bussum?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente leven 58.055 inwoners die we kunnen onderverdelen in 25.914 gezinnen. Wat meer specifiek: 9.960 eenpersoonshuishoudens, 6.657 families zonder kinderen en 9.297 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Bussum?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bussum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gooisemeren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.

Plaats een reactie