Woning kopen Mijdrecht

Snel een woning kopen in Mijdrecht? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. In de nabije omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 18.580 woningen (65,9% koopwoning, 34% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €516.798. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Mijdrecht, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is €516.798.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsMijdrecht
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Mijdrecht mei 2024

In het schema hierna verstrekken we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Vinkeveen, Waverveen, Loenersloot, Vreeland of Loenen aan de Vecht.

woning-te-koop-mijdrecht

Een appartement kopen in Mijdrecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en gem. 2080 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Mijdrecht

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en tevens 2980 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Mijdrecht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh stroom + 1370 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Mijdrecht

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh elektriciteit en 1690 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) en 2110 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Mijdrecht

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Mijdrecht Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Mijdrecht

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Mijdrecht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Mijdrecht geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €2.700. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Mijdrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mijdrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Mijdrecht

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Mijdrecht en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Mijdrecht kopen?

In de hele gemeente De Ronde Venen bestaan er circa 18.580 woonhuizen. Je vindt hier circa 14.826 (65,9%) koopwoningen en 3.754 (34%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €516.798. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Mijdrecht. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Mijdrecht?

Een woonhuis in De Ronde Venen verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 aan gas en 3100 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 kuub gas en 4360 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Mijdrecht passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Mijdrecht?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 44.456 mensen in 19.125 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 gezinnen zonder kinderen en 7.266 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Mijdrecht?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Mijdrecht bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3640, 3641, 3642, 3643.

Plaats een reactie