Woning kopen Loenen aan de Vecht

Plannen om een woning te kopen in Loenen aan de Vecht? Het is een erg populaire plek in de provincie Utrecht. In de omgeving bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook tref je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.739 woningen (64,9% koophuis, 34,7% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €495.126. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Loenen aan de Vecht, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €348.000, de gemiddelde transactieprijs is €495.126.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsLoenen aan de Vecht
Postcode3632
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Loenen aan de Vecht april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Vreeland, Loenersloot, Nieuwersluis, Kockengen & Nieuwer Ter Aa.

woning-te-koop-loenen-aan-de-vecht

Een appartement kopen in Loenen aan de Vecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en doorgaans 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Loenen aan de Vecht

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas + 3060 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Loenen aan de Vecht is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 – 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3210 kWh elektra + 1390 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Loenen aan de Vecht

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 kWh elektra + 1680 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4170 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Loenen aan de Vecht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Loenen aan de Vecht Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Op basis van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Loenen aan de Vecht

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Loenen aan de Vecht en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Loenen aan de Vecht geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.500. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Loenen aan de Vecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loenen aan de Vecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Loenen aan de Vecht

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Loenen aan de Vecht en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Loenen aan de Vecht kopen?

In deze gemeente Stichtse Vecht registreren wij 28.739 woonhuizen. Dit zijn 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €495.126. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loenen aan de Vecht. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Loenen aan de Vecht?

Een woonhuis in Stichtse Vecht verbruikt gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2970 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub gas en 1950 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4170 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Loenen aan de Vecht passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Loenen aan de Vecht?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 64.931 personen in 28.236 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 families zonder kinderen en 10.506 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Loenen aan de Vecht?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Loenen aan de Vecht laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3632.

Plaats een reactie