Woning kopen Loenersloot

Alles weten over woning kopen in Loenersloot? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In en rondom deze plek heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 28.739 huizen (64,9% koopwoning, 34,7% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €495.126. Op dit woningplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Loenersloot, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €348.000, de doorsnee verkoopprijs is €495.126.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsLoenersloot
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Loenersloot juni 2024

Onderstaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Mijdrecht, Vinkeveen, Vreeland, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis.

woning-te-koop-loenersloot

Appartement kopen in Loenersloot

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en gem. 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis Loenersloot

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 3060 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Loenersloot is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 3210 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Loenersloot

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 kWh stroom & 1680 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4170 elektra (kWh) + 1980 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Loenersloot

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Loenersloot Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Loenersloot

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Loenersloot en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Loenersloot geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €2.700. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Loenersloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loenersloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Loenersloot

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Loenersloot en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Loenersloot kopen?

In deze gemeente Stichtse Vecht bestaan er circa 28.739 woningen. Hierbij spreken we van 21.432 (64,9%) koopwoningen en 7.307 (34,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €495.126. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loenersloot. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Loenersloot?

Een woonhuis in Stichtse Vecht verbruikt gemiddeld 1210 m3 aan gas en 2970 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub gas p/jaar en 1950 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4170 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Loenersloot passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Loenersloot?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 64.931 inwoners die we kunnen onderverdelen in 28.236 huishoudens. Hier wonen 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,28 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Loenersloot?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Loenersloot laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3634.

Plaats een reactie