Woning kopen Vreeland

Alles weten over woning kopen in Vreeland? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 28.739 woningen (64,9% koopwoning, 34,7% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €495.126. Op deze website check je het woningaanbod in Vreeland, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €348.000, de gemiddelde woningprijs is €495.126.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteStichtse Vecht
PlaatsVreeland
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Inwoners (gemeente)64.931
Aantal huishoudens28.236
Aantal huishoudens met kinderen10.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen28.739
Aantal koopwoningen21.432
Aantal huurwoningen7.307
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€348.000
Gemiddelde verkoopprijs€495.126
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Vreeland mei 2024

In ons overzicht bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als CV-ketel en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Loenersloot, Mijdrecht, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen.

woning-te-koop-vreeland

Studio of appartement kopen in Vreeland

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en +/- 1950 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Vreeland

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en gem. 3060 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Vreeland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektra en 1390 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vreeland

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 kWh elektriciteit + 1680 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4170 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Vreeland

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vreeland Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Vreeland

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vreeland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Vreeland helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.150. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vreeland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vreeland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vreeland

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Vreeland en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Vreeland kopen?

In en rondom de gemeente Stichtse Vecht zijn er ruim 28.739 woonhuizen. Hierbij spreken we van 21.432 (64,9%) koophuizen en 7.307 (34,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €348.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €495.126. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vreeland. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vreeland?

Een woonhuis in Stichtse Vecht heeft een verbruik van gemiddeld 1210 kuub gas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 1950 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4170 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Vreeland passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vreeland?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 64.931 inwoners in 28.236 verschillende gezinnen. Dit zijn 9.145 eenpersoonshuishoudens, 8.585 gezinnen zonder kinderen en 10.506 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vreeland?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vreeland plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3633.

Plaats een reactie