Woning kopen Waverveen

Van plan om een woning te kopen in Waverveen? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In de buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 18.580 woningen (65,9% koophuis, 34% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €516.798. Op deze website vind je het actuele woningaanbod in Waverveen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €378.000, de gemiddelde woningprijs is €516.798.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsWaverveen
Postcode3646
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Waverveen mei 2024

In het schema hierna check je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Wilnis, Woerdense Verlaat, Vinkeveen, Mijdrecht of Loenersloot.

woning-te-koop-waverveen

Aanbod appartement kopen in Waverveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en tevens 2080 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Waverveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 & 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en gem. 2980 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Waverveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3140 kWh stroom en 1370 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Waverveen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3630 kWh elektra en 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektriciteit (kWh) & 2110 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Waverveen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Waverveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Waverveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Waverveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Waverveen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 – €3.050. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Waverveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waverveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Waverveen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Waverveen en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Waverveen kopen?

In de hele gemeente De Ronde Venen zijn er 18.580 woonhuizen. Het gaat om 14.826 (65,9%) koopwoningen en 3.754 (34%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €378.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €516.798. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Waverveen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Waverveen?

Een woonobject in De Ronde Venen kent een gem. verbruik van 1300 m3 per jaar aan gas en 3100 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 kuub gas p/jaar en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2110 m3 gas en 4360 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Waverveen passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Waverveen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 44.456 mensen in 19.125 gezinnen. Dat betreffen 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 families zonder kinderen en 7.266 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Waverveen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Waverveen bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3646.

Plaats een reactie