Woning kopen Vinkeveen

Een woning kopen in Vinkeveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. Op korte afstand heb je allerhande voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 18.580 huizen (65,9% koophuis, 34% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €516.798. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Vinkeveen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €378.000, de gemiddelde woningprijs is €516.798.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsVinkeveen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Vinkeveen mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Waverveen, Wilnis, Mijdrecht, Loenersloot & Vreeland.

woning-te-koop-vinkeveen

Eigen appartement kopen in Vinkeveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en daarbij 2080 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Vinkeveen

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en daarbij 2980 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Vinkeveen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektra en 1370 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Vinkeveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3630 kWh stroom + 1690 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Vinkeveen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Vinkeveen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Vinkeveen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Vinkeveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Vinkeveen geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.300. In de volgende weergave vind je adressen van financieel adviseurs in Vinkeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vinkeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vinkeveen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vinkeveen en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vinkeveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente De Ronde Venen bestaan er circa 18.580 woningen. De verdeling is als volgt: 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €378.000 en de gem. marktprijs is €516.798. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vinkeveen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vinkeveen?

Een huishouden in De Ronde Venen kent een gem. verbruik van 1300 kuub aardgas en 3100 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 kuub gas en 4360 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Vinkeveen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Vinkeveen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 44.456 mensen in 19.125 gezinnen. Dit zijn 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 huishoudens zonder kinderen en 7.266 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vinkeveen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Vinkeveen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3645.

Plaats een reactie