Woning kopen Brucht

Wil je een woning kopen in Brucht? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit woningplatform check je het beschikbare woningaanbod in Brucht, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsBrucht
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Brucht juli 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Dedemsvaart, Drogteropslagen, Bruchterveld, Kloosterhaar & Sibculo.

woning-te-koop-brucht

Appartement kopen in Brucht

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas & 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Brucht

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas & 2670 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Brucht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Brucht

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektra + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4030 elektriciteit (kWh) en 1820 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Brucht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Brucht zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Brucht

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Brucht en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Brucht geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.900. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Brucht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brucht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Brucht

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Brucht en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Brucht kopen?

In en rondom de gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 woonhuizen. Hierbij spreken we van 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Brucht. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Brucht?

Een huis in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 4030 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Brucht passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Brucht?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 60.948 inwoners in 24.358 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Brucht?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Brucht bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7696.

Plaats een reactie