Woning kopen Bruchterveld

Snel een woning kopen in Bruchterveld? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de buurt heb je voldoende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.203. Op dit woningportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Bruchterveld, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde huizenprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsBruchterveld
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Bruchterveld april 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als energielabel & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Brucht, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Sibculo & Mariënberg.

woning-te-koop-bruchterveld

Appartementen te koop Bruchterveld

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en tevens 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Bruchterveld

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 en 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2670 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Bruchterveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektra + 1230 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bruchterveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4030 elektriciteit (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Bruchterveld

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bruchterveld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Bruchterveld

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bruchterveld en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Bruchterveld geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €3.100. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Bruchterveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bruchterveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Bruchterveld

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bruchterveld en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Bruchterveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woningen. We maken onderscheid tussen 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.203. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bruchterveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bruchterveld?

Een woonobject in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 kuub aardgas en 3170 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub aardgas en 4030 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Bruchterveld passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bruchterveld?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 60.948 personen in 24.358 gezinnen. Het gaat om 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bruchterveld?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bruchterveld bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7695.

Plaats een reactie