Woning kopen IJhorst

Alles weten over woning kopen in IJhorst? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.988 woningen (77,4% koop, 22,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €337.504. Op dit woningplatform blader je door het actuele woningaanbod in IJhorst, contactgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €269.000, de basis verkoopprijs is €337.504.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteStaphorst
PlaatsIJhorst
Postcode7955
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)17.145
Aantal huishoudens5.962
Aantal huishoudens met kinderen2.812
Gemiddelde huishoudensgrootte2,86
Aantal woningen5.988
Aantal koopwoningen5.040
Aantal huurwoningen948
Gemiddelde woonoppervlakte213 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.504
Gemiddeld gasverbruik1620 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod IJhorst juli 2024

Onderstaand vind je het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie en parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in de Wijk, Veeningen, Rouveen, Rogat of Nijeveen.

woning-te-koop-ijhorst

Aanbod appartement kopen in IJhorst

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1360 m3 gas & 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen IJhorst

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en tevens 2690 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in IJhorst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning IJhorst

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 kWh elektra + 1550 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4050 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in IJhorst

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in IJhorst Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in IJhorst

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in IJhorst en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in IJhorst helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.700. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in IJhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in IJhorst

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in IJhorst en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in IJhorst kopen?

In de buurt van de gemeente Staphorst zijn er ruim 5.988 woonobjecten. Er zijn 5.040 (77,4%) koophuizen en 948 (22,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 213 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €269.000 en de gem. marktprijs is €337.504. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in IJhorst. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in IJhorst?

Een woonobject in Staphorst kent een gem. verbruik van 1620 m3 aan gas en 3460 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (1360 m3 aan gas en 2870 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4050 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in IJhorst passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in IJhorst?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 17.145 personen in 5.962 gezinnen. Wat meer specifiek: 1.458 eenpersoonshuishoudens, 1.692 huishoudens zonder kinderen en 2.812 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,86 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in IJhorst?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in IJhorst realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.staphorst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7955.

Plaats een reactie