Woning kopen Veeningen

Alles weten over woning kopen in Veeningen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. Op korte afstand vind je uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 10.460 huizen (73,9% koopwoning, 25,9% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €390.775. Op dit woningportaal vind je het huidige woningaanbod in Veeningen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde huizenprijs is €390.775.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsVeeningen
Postcode7958
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Veeningen april 2024

In het schema hierna ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Koekange, Ruinerwold, de Wijk, IJhorst & Rouveen.

woning-te-koop-veeningen

Appartementen te koop Veeningen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1110 m3 gas en 2290 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Veeningen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2240 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Veeningen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2300 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Veeningen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2950 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Veeningen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Veeningen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Veeningen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Veeningen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Veeningen geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.650. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Veeningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veeningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Veeningen

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Veeningen en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Veeningen kopen?

In de hele gemeente De Wolden vinden we circa 10.460 woonobjecten. Het gaat om 8.994 (73,9%) koopwoningen en 1.466 (25,9%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 168 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €390.775. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Veeningen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Veeningen?

Een woonhuis in De Wolden verbruikt qua energie gem. zo’n 1600 m3 aan gas en 3140 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (1110 m3 per jaar aan gas en 2290 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1970 kuub aardgas en 3800 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Veeningen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Veeningen?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 24.330 personen in 10.201 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 huishoudens zonder kinderen en 3.588 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Veeningen?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Veeningen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dewolden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7924, 7958.

Plaats een reactie