Woning kopen Rouveen

Wil je een woning kopen in Rouveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.988 huizen (77,4% koop, 22,4% huurwoningen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €337.504. Op deze informatieve website blader je door het recente woningaanbod in Rouveen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €269.000, de gemiddelde transactieprijs is €337.504.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteStaphorst
PlaatsRouveen
Postcode7954
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)17.145
Aantal huishoudens5.962
Aantal huishoudens met kinderen2.812
Gemiddelde huishoudensgrootte2,86
Aantal woningen5.988
Aantal koopwoningen5.040
Aantal huurwoningen948
Gemiddelde woonoppervlakte213 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.504
Gemiddeld gasverbruik1620 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Rouveen juli 2024

In ons overzicht ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in IJhorst, de Wijk, Rogat, Nijeveen & Wanneperveen.

woning-te-koop-rouveen

Aanbod appartement kopen in Rouveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1360 m3 gas en daarbij 2870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Rouveen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2690 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Rouveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2810 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Rouveen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 kWh elektriciteit + 1550 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4050 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Rouveen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Rouveen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Rouveen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rouveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Rouveen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.600. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Rouveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rouveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rouveen

In juli 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rouveen en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Rouveen kopen?

In deze gemeente Staphorst zijn er ruim 5.988 woonhuizen. Hierbij spreken we van 5.040 (77,4%) koophuizen en 948 (22,4%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 213 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €269.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.504. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rouveen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Rouveen?

Een huishouden in Staphorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1620 kuub gas en 3460 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 2870 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4050 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Rouveen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Rouveen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 17.145 personen in 5.962 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.458 eenpersoonshuishoudens, 1.692 families zonder kinderen en 2.812 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,86 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Rouveen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Rouveen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.staphorst.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7954.

Plaats een reactie