Woning kopen Spanbroek

Alles weten over woning kopen in Spanbroek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 4.974 woningen (76,1% koopwoning, 23,9% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €381.818. Op deze website bekijk je het actuele woningaanbod in Spanbroek, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde huizenprijs is €381.818.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOpmeer
PlaatsSpanbroek
Postcode1715
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)11.836
Aantal huishoudens5.018
Aantal huishoudens met kinderen1.848
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen4.974
Aantal koopwoningen4.232
Aantal huurwoningen742
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.818
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Spanbroek mei 2024

Hieronder tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als isolatie en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hoogwoud, Aartswoud, Obdam, Hensbroek of Heerhugowaard.

woning-te-koop-spanbroek

Eigen appartement kopen in Spanbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en doorgaans 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Spanbroek

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas + 2670 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Spanbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2830 kWh elektra & 1270 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Spanbroek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh stroom & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3880 stroom (kWh) en 1850 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Spanbroek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Spanbroek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Spanbroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Spanbroek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Spanbroek geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €3.050. In de volgende weergave vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Spanbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spanbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Spanbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Spanbroek en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Spanbroek kopen?

In de hele gemeente Opmeer vinden we circa 4.974 woonobjecten. Het gaat daarbij om 4.232 (76,1%) koopwoningen en 742 (23,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €266.000 en de gem. marktprijs is €381.818. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spanbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Spanbroek?

Een woning in Opmeer gebruikt gemiddeld 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 3030 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2010 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1850 m3 aan gas en 3880 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Spanbroek passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Spanbroek?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 11.836 inwoners in 5.018 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.566 eenpersoonshuishoudens, 1.604 gezinnen zonder kinderen en 1.848 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Spanbroek?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Spanbroek zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.opmeer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1715.

Plaats een reactie