Woning kopen Heerhugowaard

Ga je een woning kopen in Heerhugowaard? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 24.439 woningen (69,5% koophuis, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €323.983. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Heerhugowaard, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €323.983.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsHeerhugowaard
Postcode1703
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Heerhugowaard mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, liggingen relevante factoren als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Hensbroek, Obdam, Schellinkhout, Oosterblokker & Blokker.

woning-te-koop-heerhugowaard

Studio of appartement kopen in Heerhugowaard

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 530 m3 gas en gem. 1930 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Heerhugowaard

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 930 kuub gas en +/- 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heerhugowaard is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektriciteit & 1100 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heerhugowaard

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh stroom en 1170 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4030 stroom (kWh) & 1650 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Heerhugowaard

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Heerhugowaard Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Heerhugowaard

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Heerhugowaard en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Heerhugowaard geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.900. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Heerhugowaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerhugowaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Heerhugowaard

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heerhugowaard en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Heerhugowaard kopen?

In de buurt van de gemeente Dijk en Waard zijn er 24.439 woonobjecten. Dit zijn 18.905 (69,5%) koophuizen en 5.534 (30,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 112 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €323.983. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerhugowaard. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Heerhugowaard?

Een woonhuis in Dijk en Waard gebruikt gemiddeld 960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2880 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (530 m3 aan gas en 1930 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1650 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4030 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Heerhugowaard passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Heerhugowaard?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 57.587 personen die we kunnen onderverdelen in 23.770 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 gezinnen zonder kinderen en 9.563 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Heerhugowaard?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Heerhugowaard bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842.

Plaats een reactie